Agro Modern

 

                     Uw dealer in de regio Groningen - Drenthe

 

 

 

 

 


Tepelvoeringen en melkklauwen

Flo Star Max ® melkklauw. De nieuwe norm voor melken!
Beoordelingen uit de praktijk:

Na het invoeren van de MAX steeg onze opbrengt en daalde tegelijkertijd de melktijd voor elke koe. Er is een stabieler vacuüm omdat de melk in contact komt met de scheider en de eenheid de melk onmiddellijk afvoert. Drie weken na het installeren van de MAX eenheden was ons somatisch celgetal met 32000 eenheden gedaald.”flo star max
Keith Schaefer Evergreen Acres Dairy St. Martin, ON USA

Wij installeerden de MAX een jaar geleden. We zien duidelijk minder afgezakte klauwen en minder luchtinlaat. De melkers zijn tevreden omdat ze lichter zijn. Je kunt zien dat de klauwen beter hangen en bij koeien met ongelijke uiers is de verbetering spectaculair.
Pete Gelber Alliance Dairy Trenton, FL 4000 melkkoeien in een Dubbel 35 en een Dubbel 24

We stelden minder afgezakte melkstellen vast, en vooral een betere ‘pasvorm’ voor koeien met een brede voorste uier. Er zijn minder luchtlekken en we vinden het ook erg prettig dat we de melkstroom gemakkelijk kunnen zien.”
Allardus Nauta Destination Dairy Woodstock, ON Melkt in een Dubbel 6

De zichtbaarheid van de melkstroom was onze belangrijkste reden om op de MAX over te stappen. We zien minder afgezakte stellen en melken iets sneller. Ons somatisch celgetal en het aantal gevallen van mastitis is eveneens gedaald.”
Harnen Waterlander Waterlander Dairy Dublin, TX Melkt 425 koeien in een Double 14 Parallel 3X

 

Beter melken is het doel voor elke melkveehouder, ongeacht de
omvang van zijn bedrijf. De Flo-Star MAX® heeft aangetoond dat hij de melkveehouder op meerdere manieren kan helpen om dit doel te bereiken. De Flo-Star MAX® verhoogt de efficiëntie van de dagelijkse activiteiten, en dus ook de winst.

Hindernissen voor vlot melken

We kennen allemaal de mogelijk problemen:

 • LUCHTINSLAG
 • AFTRAPPEN DOOR DE KOE
 • LANGE MELKTIJDEN
 • AFZAKKEN VAN DE VOERING
 • ONGELIJKE UIERS
 • OVERMELKEN
 • AFVALLEN VAN HET MELKSTEL
 • GEDRAAIDE VOERINGEN
 • ONSTABIEL MELKVACUÜM

De Flo-Star MAX biedt een oplossing voor deze hindernissen, maar nog veel meer.

Sneller en beter melken

De MAX kan gewoon meer melk verwerken. De revolutionaire en gepatenteerde gekruiste inlaten leiden de melkstroom langs de wanden van de MAX rechtstreeks naar de schuine bodem en zo naar de melkleiding. Dankzij de scheider in het midden en de gepatenteerde afgedekte uitlaat wordt kolomvorming voorkomen, en verkleint het risico van terugstroom. De capaciteit van de MAX bedraagt ruim 340 ml, en is daardoor een van de grootste melkklauwen op de markt. De MAX is perfect opgewassen tegen elke koe, zelfs deze met de allerhoogste melkproductie. Een snelle afvoer zorgt voor hogere gemiddelde vacuümniveaus. Een extra troef want het werd al aangetoond dat koeien die sneller gemolken worden ook een hogere melkproductie hebben.

Minder luchtinslag, afgezakte voeringen en afgevallen melkstellen

De gekruiste melkinlaten van de MAX garanderen een unieke, meer horizontale melktoevoer dan traditionele schuine melkinlaten die naar een punt leiden. Zo blijft de MAX beter uitgelijnd en wordt het gewicht gelijk verdeeld. Het maakt niet uit of de koe een brede of een smalle uier heeft, of verschillende tepels, dankzij de MAX wordt luchtinslag, het afzakken van de voeringen en afvallen van melkstellen beperkt. Wanneer bovendien de MAX wordt gecombineerd met de unieke pulsatievork van BGM reiken ook de pulsatieluchtslangen niet verder dan de bekers, waardoor de totale omvang beperkt blijft, en het draaien van de klauw vermindert

Licht en eenvoudig aan te brengen

Met 350 gram is de MAX de lichtste klauw op de markt. Dit betekent dat een hoger percentage van het totale gewicht zich in de bekers en de voeringen bevindt, dicht bij de tepels, daar waar het nodig is. Voor de MAX wordt een 16 mm slang gebruikt in plaats van de klassieke 22 mm slang, waardoor het gewicht nog verder afneemt. Dit lagere gewicht in combinatie met de plattere beker zorgen ervoor dat de eenheid vlot in de hand ligt. Dankzij deze kenmerken worden lange melksessies minder vermoeiend.

 

Goede zichtbaarheid

Voor de MAX maakten we gebruik van de meest recente, transparante harsen die werden goedgekeurd voor levensmiddelen en dus voor gebruik in het melkveebedrijf. Voor het eerst kunt u zien hoe de melk in de klauw stroomt.

Een robuuste, duurzame constructie

De harsconstructie zorgt ervoor dat de MAX ook ideaal is voor zwaar, dagelijks gebruik. De MAX is zelfs sterker dan tal van inox klauwen, en is bestand tegen een kracht van ruim 3000 kg. Daarom geeft BouMatic voor de MAX een garantie van twee jaar tegen breken.

 

 

BouMatic Magnum Flex tepelvoering

Liner Series - Prestatiegericht en fexibel

Nog effciënter melken met de vernieuwende Magnum™ Flex liner-reeks van BouMatic

De Magnum Flex Liner-reeks van BouMatic garandeert u een beter presterend melksysteem voor intensief gebruik én gezonde koeien.

Geen enkele andere voering heeft meer oog voor de gezondheid van uw koeien en uw manier van melken. De gepatenteerde Magnum Flex-voeringen worden ontworpen op maat van uw koeien en leveren, dankzij hun fexibiliteit, topprestaties op elk melksysteem. Deze voeringen bieden u elke dag opnieuw, bij elke melkbeurt van elk kwartier, de garantie dat het uitmelken constant en gelijkmatig gebeurt.
Voeringen zijn het enige, kritieke contactpunt tussen uw koeien en uw melksysteem. Ze hebben dan ook een aanzienlijke impact op uw winst. Gebruik voor uw kudde en uw manier van melken de voering met het meest geschikte ontwerp – de Magnum Flex van BouMatic

De gepatenteerde Magnum™ Flex-reeks is ontworpen voor maximale melkresultaten

 • Het gepatenteerde ontwerp vermindert het vacuümniveau aan het mondstuk en biedt de koe meer comfort terwijl het uitmelken sneller verloopt.
 • Taps toelopende schacht met graduele wanddikte voor een optimale en progressieve tepelmassage.
 • Speciaal geribde schacht voor een verbeterde integriteit van de voering en constante melkprestaties.
 • 22% meer rubber in een duurzaam composiet dat tot 2400 melkbeurten aankan.

Een voering die past bij uw manier van melken

 • Magnum™ Flex 40 – Minder afgezakte voeringen met lagere vacuüminstellingen van de melkklauw
 • Magnum™ Flex 50 –Sneller uitmelken voor betere melkprestaties
 • Magnum™ Flex 60 –Snelst uitmelken met minimale aansluittijd melkstel en optimale melkprestaties.

Download uw Flex tepelvoering folder: Flextepelvoering