1 November 2006 is deze melkstal opgeleverd. Momenteel worden er 95 koeien in minder dan een uur gemolken. Deze 2 x 12 Boumatic Excalibur melkstal in visgraat opstelling is voorzien van een RVS geleiderarm, die het melkstel omhoog houd, zodat de melker twee handen vrij heeft om de tepelbekers aan te sluiten.
Doordat de geleiderarm het volle gewicht van het melkstel op zich neemt, is er minder belasting van de rug van de melker en komt luchtzuigen en afvallen van de melkstellen minder voor.  
Ook is de bereikbaarheid van de uiers zeer goed, doordat de koeien strak geïndexeerd worden door de draaiende borstrailing. 
In deze stal kunnen veel koeien gemolken worden, zonder dat de melker snel vermoeid raakt. Het wisselen gaat zeer snel. Met één druk op de knop worden de koeien vrij gelaten, daarna gaat automatisch de achterdeur open om de nieuwe koeien in te laten, dit allemaal in vijf seconden.
De gehele vloer van de melkstal heeft een helling van 4 procent omhoog van achteraan de wachtruimte tot vooraan in de melkstal. De wachtruimte 1 graad en de melkstal 4 graden. Achter iedere koe zit een mestgoot met spraynippel. Mest en gier kan weg lopen via de dikke RVS buis, welke ook als keerbuis gebruikt wordt.